Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

De Bier en Bitterballen Trail wordt georganiseerd door trailrunnen.nl, een organisator van trailrun-evenementen in Zuid-Oost Nederland. Cor en Geraldine laten je de kleinste paadjes ontdekken; single tracks afgewisseld met uitgestrekte heide, zand en bos, zoals ze zelf zeggen. Ik ben benieuwd en heb zin om vandaag in mijn ‘achtertuin’ zo’n twintig kilometer te mogen buitenspelen.

Achtertuin

Het speelgebied voor vandaag zijn de bossen bij Malden, Nijmegen, Dekkerswald en Groesbeek.

Op de fiets vertrek ik van huis. Het is frisjes buiten. De zon en het verder heldere weer maken een hoop goed. Relaxed en neuriënd fiets ik door het bos in de richting van Malden. De start- en finishlocatie is bij Boscafé de Zweef Inn, prachtig gelegen nabij het zweefvliegveld van Malden.

Als ik om elf uur aankom is het al lekker druk. Wandelaars, fietsers, lunchers en natuurlijk trailrunners. Geraldine is al druk met de inschrijvingen en het uitdelen van de startnummers. Ik maak kennis en een praatje met Cor. Dan ga ook ik mijn startnummer halen en me omkleden. Of eigenlijk uitkleden. Onder mijn jack en trainingsbroek draag ik al mijn korte broek en loopshirt. Startnummer – het is een speciale met #TEAM-MUNRO erop – opspelden en ik ben klaar voor de start.

Bier en Bitterballen Trail Geert van Nispen
#TEAM-MUNRO

Let’s go

Na het start-praatje van Cor mogen we los. Het buitenspelen kan beginnen. Voor mij is het zeker een jaar geleden dat ik aan een georganiseerde trailrun heb deelgenomen. Het is dus weer even wennen om massaal te starten en je weg te vinden tussen de lopers. Als snel loop ik in de voorste gelederen. Niet omdat ik snel wil of zelfs als een van de eersten wil eindigen, maar wel om er zo voor te zorgen dat ik op de smalle paadjes de vrijheid heb mijn eigen tempo te bepalen.

Het bladerdek, dat als een tapijt over het bos is uitgelegd, is fantastisch mooi om over te lopen. De kleuren en de geur van de natuur maken het samen met de zonnestralen die door de bomen de aarde aanraken helemaal af. Het is herfst en het is prachtig. Deze tijd van het jaar is misschien wel de mooiste periode om te trailen. I love it!

Het parcours gaat over de mooiste paadjes die je hier in dit stuk kunt lopen. Ik kan het weten, want ik loop hier vaak. En omdat ik het gebied zo goed ken dwalen mijn gedachten al snel af. In mijn hoofd begin ik aan het volgende hoofdstuk van mijn boek. Woorden vormen zinnen en zinnen vormen zich tot paragrafen. Een mooi proces al rennend door de natuur.

Geert van Nispen Bier en Bitterballen Trail Malden

Pijltjes missen

Het nadeel is dat ik dus niet zit op te letten. Zolang je achter iemand loopt is dat geen probleem. Maar als ik op een stuk alleen en berg op loop, ben ik op dat moment net wat sterker dan de rest en loop dus van ze weg. Vervolgens mis ik tot twee keer toe de pijlen en ik kan je zeggen, dat is best knap. Deze pijlen zijn namelijk knaloranje en niet te missen. Behalve dus als je niet zit op te letten.

Het parcours van de tien en de twintig kilometer volgen de eerste tien dezelfde route. Ik merk dat ik nog wat nasleep heb van een verkoudheid en dat de booster, die ik vanmorgen heb gehad, met name mijn schouder en nekspieren laat opspelen. Geen twintig dus vandaag. De tien, of eigenlijk twaalf, is prima. Een lekkere training, als tweede over de finish en morgen is er weer een dag.

Bij de finish drink ik een biertje, klets wat met andere lopers en praat bij met Geraldine. Cor en zij steunen de Munro-missie 2023. Hoe gaaf is dat!

Nadat ik Cor gedag heb gezegd is het tijd om te gaan. Op de fiets naar huis geniet ik nog even na. Wat mij betreft is de Bier en Bitterballen Trail hier in Malden en omgeving een echte aanrader. Het heeft alles en de organisatie is fantastich.

Bier en Bitterballen Trail finish
Finish locatie 2023; Bier en Bitterballen Trail

Partner Munro-missie 2023

Trailrunnen.nl ondersteunt de Munro-missie 2023; de missie waar twee rennende avonturiers elkaar vinden. Komend jaar, vanaf februari, gaan Jan Fokke en ik samen Munro’s aanvallen, rennend 282 bergtoppen aan elkaar knopen en daarmee de snelste Munro baggers van Nederland worden. Een tocht van 4.500 kilometer en 200.000 hoogtemeters en een miljard midges.

Tijdens de aankomende trails van trailrunnen.nl kun je als dat leuk vindt met Jan Fokke en mij meerennen en wij delen dan onderweg onze ervaring op het gebied van trailrunnen, voeding, trainingsmethoden etcetera. Superleuk en leerzaam!

Lijkt je dit wat? Meld je dan bij Cor of Geraldine. Zij gaan het dan verder voor je regelen.

Meer weten over trailrunnen.nl check dan hun website.