Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Genieten

Wow! Wat heb ik een gave periode achter me liggen. Toen ik zestien augustus j.l. de deur achter mijn werkende leven dicht deed, wist ik niet precies waar ik aan begon en wat het me zou gaan brengen. Nu ik ruim vier maanden onderweg ben, kan ik wel zeggen dat het tot nu toe een heerlijke periode is. Het laat zich misschien het beste omschrijven als: met volle teugen genieten!

Met volle teugen genieten Geert van Nispen

Gave dingen doen

Een periode waarin ik eerst zo’n vier weken heb afgeschakeld in de Apennijnen, mijn favoriete gebied in Italië. Genieten van de zon, de natuur, leven vanuit een tent, ontmoetingen, mezelf uitdagen op de trails in de omgeving en hiken over het pad van de goden.

Bij terugkomst in Nederland stond de herfst voor de deur. Voor mij de meest mooie periode als trailrunner. In het begin van oktober hadden we een korte Indian summer. Het hardlopen maakte plaats voor hiken. Met een trekking over de Dutch Mountain Trail tot gevolg. Vier dagen genieten van het Zuid-Limburgse landschap en leven vanuit een backpack.

Bij terugkomst onder andere mijn 1.000 kilometer trailen in 30 dagen plannen, een poging wagen om mijn eerste 100 kilometer hard te lopen en natuurlijk mijn 1.000 kilometer om aandacht te vragen voor de ziekte van Parkinson.

Spijt

Met enige regelmaat krijg ik vragen als. “Mis je het werkende leven niet?”, “Verveel je je niet?” en “Heb je geen spijt van je beslissing om te stoppen met werken?”. Gezien hetgeen ik hierboven schreef, laat zich het antwoord op de tweede vraag wel raden. Op de eerste en laatste vraag dacht ik zelf toen ik aan dit avontuur begon, dat ik het werkende leven wel zou gaan missen. Ik werkte tenslotte graag en veel. Maar het tegendeel blijkt het geval. Er is nog geen moment geweest dat ik spijt heb gehad van mijn beslissing om ontslag te nemen en mezelf een jaar cadeau te doen.

Stilstaan

Naast al mijn activiteiten, nieuwe ontmoetingen, verkennen van nieuwe gebieden, persaandacht en uitdagingen is er veel ruimte om vooral ook niets te doen. Te onthaasten, stil te staan bij wat ik aan het doen ben en wat dit met me doet.

Dit stilstaan geeft mooie inzichten over mezelf, mijn beslissingen en voer voor nieuwe uitdagingen en avonturen.

Bouwen

Na een periode op de trails van Nederland en Italië is het nu even tijd voor een oude liefde. Bouwen. Niet dat ik twee rechterhanden heb, maar onhandig ben ik zeker niet. Dus toen een vriend van me vroeg te helpen met de verbouwing van zijn woning in de laatste weken van december en de eerste weken van 2022, was dit zeer welkom.

Even weer iets heel anders doen. Andere spiergroepen aanspreken. Met werkzaamheden als slopen, constructieve aanpassingen, ruwbouw timmerwerk en afbouwwerkzaamheden vliegen de dagen voorbij. De bouwradio te laten blazen en de dag afsluiten met een biertje is heerlijk. Mooi om weer een tijdje te bouwen en dingen te maken.

Met volle teugen genieten Geert van Nispen

Plannen

Natuurlijk staan mijn gedachten niet stil en ben ik ook al weer bezig met de aankomende periode. Ik heb tenslotte de tijd aan mezelf, en heb nog wel wat gave dingen op mijn wensenlijstje staan. Wat de volgorde zal zijn en hoe ik het precies ga inrichten, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Maar ook van deze nieuwe avonturen en uitdagingen zal ik met volle teugen genieten!

Op de hoogte blijven? Volg dan mijn blog. Aanmelden voor updates doe je hier.

Je kunt me natuurlijk ook volgen op onderstaande media: