Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

The Parkinson Games

Op 4, 5 en 6 augustus 2022 organiseert Parkinson2Beat haar eigen ‘olympische spelen’ genaamd The Parkinson Games. Een internationaal evenement dat gehouden zal worden op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven. En op het terrein van Eindhoven Atletiek.

The Parkinson Games staan open voor deelnemers met de Ziekte van Parkinson. Hierbij hanteert het evenement de olympische gedachte; deelnemen is het belangrijkste!

Naast de sportieve activiteiten is er ook een symposium en een culturele gala avond. 

The Parkinson Games

De sportieve activiteiten waaraan men kan deelnemen zijn speciaal gekozen voor mensen met de Ziekte van Parkinson. Zo kun je onder andere boksen, badmintonnen, basketballen (3×3), darten en golfen. Maar ook powerliften, squashen, spinnen, curlen en zwemmen, tennissen, tafeltennissen, voetballen en jeu de boulen. En kun je deelnemen aan een duathlon (1 km zwemmen met 10 km lopen) en atletiek (100m, 800m, 5km, verspringen en kogelstoten).

Het belooft een fantastisch sportevenement te worden.

Parkinson2Beat

De naam zegt het al. Parkinson2Beat is een stichting die de Ziekte van Parkinson wil verslaan. Hierin heeft zij een viertal doelen. Ten eerste om fondsen te werven voor fundamenteel onderzoek. Als tweede een platform bieden aan Yoppers (jonge Parkinson patiënten). Ten derde de omgeving meer bewust maken van de impact die de Ziekte van Parkinson heeft en als laatste uitdragen dat sporten de voortgang van de Ziekte van Parkinson kan vertragen.

Om invulling te geven aan deze doelen worden er tal van sportevenementen georganiseerd. Zijn er diverse presentaties. Faciliteert de stichting werkgroepen op het gebied van sport, voeding en onderzoek. Werkt ze samen met de Parkinson Vereniging en andere Parkinson-gerelateerde groepen.

Gedreven oprichter Ruud Overes nam deze week contact met mij op om nader kennis te maken. En met de vraag of we misschien iets voor elkaar kunnen betekenen. Hij had vernomen van mijn 1.000 km hardlopen in 30 dagen-uitdaging. Mijn manier om zo aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de bestrijding van de ziekte van Parkinson. Er was niet veel voor nodig om snel op een lijn te zitten.

Samen hardlopen

Tijdens mijn 1.000 kilometer in 30 dagen-uitdaging zijn er diverse hardlopers in het land die een rondje aanhaken. Zo lopen we samen een deel van mijn 1.000 kilometer. Superleuk en inspirerend!

Op woensdag 8 december zal ik, op uitnodiging van Ruud, in de omgeving van Eersel gaan lopen, de thuisbasis van Parkinson2Beat

The Parkinson Games Geert van Nispen