Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

GEERT

Geert en zijn avontuurlijke leven

Ik, Geert, geloof dat avontuurlijk leven en een avontuurlijke mindset je helpen in je dagelijkse – veelal stressvolle – leven. Het is eenvoudig jezelf te verliezen in alles dat we moeten en onszelf opleggen. Je holt van de ene naar de andere dag en voor je het weet is er weer een week, maand of zelfs een jaar voorbij en ben je een kaarsje extra aan het uitblazen. Overmatige stress of zelfs een burn-out liggen op de loer en lijken in de tijd waarin we leven eerder de norm dan een uitzondering. Waarom doen we onszelf dit aan? Het kan anders.

Ja, ik wil

Avontuurlijk leven. Wie wil dat nu niet? Buiten je comfortzone treden, ontdekken en je grenzen verleggen. Eng? Zeker, maar het zal je verrijken, laten omgaan met stress en je als mens laten groeien. Je kunt je eigen grenzen gaan verleggen en je comfortzone vergroten.

Buiten mijn comfortzone valt veel meer te beleven.

Geert van Nispen

Hiervoor is motivatie nodig. De wil om buiten je comfortzone te treden. Is dit wat je wilt? Ja? Mooi. Je bent dus gemotiveerd. Je wilt iets veranderen. Dat is de eerste belangrijke stap. Maar waar moet je beginnen? Hoe ga je het aanpakken?

Kleine stapjes

Ik geloof dat dingen bereikbaar worden als je ze maar klein genoeg maakt. Zo werkt dat ook op jouw pad naar een avontuurlijk leven en een avontuurlijke mindset. Als je de dingen kleiner maakt zullen en minder excuses zijn om dingen niet te doen en de excuses die er nog wel zijn, zijn makkelijker te overwinnen. Maak dus klein en ga het doen. Gewoon doen!, noem ik dat.

Ga doen en leef!

Geert van Nispen

Buitenspelen

De natuur, het buitenspeelgebied, speelt in mijn leven een grote rol. Mijn ervaring is dat de natuur rust brengt. Door actief te zijn in de natuur – buitenspelen voor volwassenen – ben je niet alleen fysiek bezig maar ervaar je ook extra rust. Het brengt je snel dichter bij jezelf. Volgens mij is het de manier om jezelf uit te dagen, jezelf persoonlijk te ontwikkelen en te groeien. Zowel fysiek als mentaal.

Avontuurlijke mindset

Als je net als ik avontuur gaat zien als een mindset is het er dus altijd en overal. Je draagt het tenslotte bij je. Op elk moment van de dag kun je kiezen voor avontuur. Je kunt ervoor kiezen om nét even of héél ver buiten je comfortzone treden. Het mooiste: een avontuurlijke mindset, avontuurlijk leven, kun je leren.

Je gaat zien dat hoe vaker je buiten je comfortzone treedt, hoe makkelijker het je afgaat. De comfortzone zal vergroten, je wordt creatiever en je gaat je eigen grenzen verleggen.

Wil jij ook een avontuurlijke mindset en avontuurlijker leven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Neem dan contact met me op. Dan gaan we samen kijken hoe we hier invulling aan kunnen geven.

(buitenspeelbaas, avonturier, trainer, spreker, blogger en auteur van Ontsnapt)

Geert van Nispen in de Spaanse Pyreneeën
Ik, Geert van Nispen, in mijn element.

inspiratie blog: