Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

GR11 FKT

GR11 Fastest Known Time (FKT)

Pyreneeën HRP avontuur Geert van Nispen
De Spaanse Pyreneeën. Het GR11 FKT buitenspeelgebied.

Fastest Known Time (FKT)

‘The best routes: what are they, who did them, and how fast?’ Zo opent fastestknowntime.com. Dé website waar FKT’s geregistreerd worden, routes worden aangemeld en FKT-‘gekkies’ hun verhaal vertellen, en snelste tijden, FKT-categorieën en regels vermeld staan.

Vrij vertaald betekent Fastest Known Time: de snelst bekende tijd. Het is een snelheidsrecord op een voor iedereen toegankelijke route. Een route die minimaal vijf mijl lang is of waarbij je minimaal 500 voet moet klimmen. Iedereen kan een FKT-uitdaging aangaan, je hoeft er geen professional voor te zijn.

De verbetering van de FKT op de GR11 is dus mijn nieuwste project. In de categorie Self-Supported zal ik de GR11 gaan bedwingen met als doel deze als snelste af te gaan leggen.

Self-Supported

Self-Supported betekent dat je overal gebruik van mag maken zolang het maar voor iedereen beschikbaar is. Dus niet van iets of een persoon speciaal voor jou bedoeld. Alle ondersteuning die je inschakelt moet in gelijke mate beschikbaar zijn voor iedereen. Dit kan variëren van het onderweg kopen van benodigdheden als voedsel, het verblijven in hotels en berghutten, tot water uit een bergstroompje. Kamperen in de tuin van een vriend zou bijvoorbeeld worden gezien als supported, omdat dat niet beschikbaar is voor iedereen. Wel mag je vooraf benodigdheden langs de route opslaan. Denk hierbij aan het opsturen van kleding, voedsel of een nieuw paar schoenen naar een post-punt lang de route.

De meeste lange routes worden Self-Supported of Supported afgelegd. Om een Self-Supported FKT te krijgen, moet je ook de snelste Unsupported-tijd verslaan. Toeschouwen wordt sinds 4 februari 2021 beschouwd als Supporting. Aanmoedigen langs de route is er dus niet bij. Het gaat dus een solotrip worden van 840 kilometer. I love it!

Time to beat

De te verbeteren tijd staat tijdens het maken van deze pagina op 16 dagen, 6 uur, 59 minuten en 15 seconden op naam van Mario Hipleh, een Zwitserse trailrunner die inmiddels naast de GR11 FKT ook twee andere FKT’s op zijn naam heeft staan. Ik heb dus ruim 16 aaneengesloten dagen om de FKT op de GR11 te verbeteren.

Bergtoppen GR11 Pyreneeën

Mijn GR11 FKT is natuurlijk ook te volgen op Insta, Strava en mijn blog. Via de media partners zal ook verslag gedaan worden van mijn avonturen. Wil je niets missen meld je dan aan voor blog-meldingen.

GR11 FKT blog:

Betrokken partners die meegaan op avontuur:
GR11 FKT