Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

parkinson

de snelst groeiende neurologische aandoening

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende neurologische aandoening van dit moment. Het heeft een grote invloed op je leven. We weten echter nog maar weinig van deze ziekte. Wist jij bijvoorbeeld dat er naast de ziekte van Parkinson ook nog Parkinsonismen bestaan? Samen noemen we ze Parkinson. Het wordt tijd dat we meer kennis en inzicht krijgen over Parkinson, zodat we deze aandoening beter kunnen behandelen, genezen en uiteindelijk voorkomen.

Parkinson in mijn leven

Zelf heb ik gelukkig geen Parkinson, ben ik nog vitaal en kan ik zowel fysiek als mentaal tot het uiterste gaan. Dit geeft een enorm gevoel van vrijheid.

Hoe anders is het voor mijn moeder, bij wie zo’n tien jaar geleden de diagnose Parkinson werd gesteld. In de jaren volgend heeft ze langzaam maar zeker in moeten leveren op haar kwaliteit van leven, en is inmiddels ook Parkinson-dementie om de hoek komen kijken.

Deze ziekte heeft een enorme invloed op haar leven en dat van haar man – mijn stiefvader – die inmiddels fulltime mantelzorger is. Het beperkt in alles. Ze gaat helaas in rap tempo achteruit.

Parkinson mams en ik 9 nov 2023
Mijn mams en ik – november 2023

Ik wil wat kunnen doen voor en tegen parkinson

Parkinson stoppen begint met onderzoek, innovatie en voorlichting. Hierbij werkt ParkinsonNL met een duidelijk doel. ParkinsonNL heeft vijf ambities gesteld die ze voor 2030 wil behalen. Meer hierover lees je op de website van ParkinsonNL.

Parkinson stoppen begint nu!

ParkinsonNL

Natuurlijk is er geld nodig voor dit onderzoek, de innovatie en voorlichting. En hier kom ik in beweging. Hier ga ik rennen.

REN, GEERT, REN!

Om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de bestrijding van deze ziekte, kan ik dat natuurlijk het beste op mijn manier doen. Ik ga rennen. Rennen door de Pyreneeën.

Dit hardloop-project is er een van de buitencategorie. De realisatie ervan zal alles van mij gaan vragen. Ik zal zowel in de aanloop, de voorbereiding als de daadwerkelijke realisatie gedurende langere tijd ver buiten mijn comfortzone moeten treden. Zowel fysiek als mentaal zal ik tot het uiterste moeten gaan om dit project te laten slagen.

Ik ren voor mijn moeder, voor alle anderen met deze vreselijke ziekte en voor iedereen die met de gevolgen van deze ziekte te maken heeft. Ik ren voor ParkinsonNL.

ParkinsonNL droom-project

Help jij ook mee, zodat we deze ziekte beter kunnen behandelen, genezen en uiteindelijk voorkomen?

Met jouw donatie komen we weer een stapje dichterbij. Klik op de donatie button of scan de QR-code.

geert-van-nispen-REN-GEERT-REN-ParkinsonNL
Bas Bloem over de ziekte van Parkinson en mijn project.

1.000 km in 30 dagen

Eind 2021 liep ik ook al eens om deze vreselijke ziekte onder de aandacht te brengen. Door 1.000 kilometer in dertig dagen te lopen genereerde ik landelijke aandacht en ontving ParkinsonNL 228 donaties met een totaalbedrag van € 9.329,00.

In het filmpje hieronder legt Bas Bloem, Hoogleraar Neurologie aan het Radboudumc te Nijmegen en hoofd van het expertisecentrum voor Parkinson en bewegingsstoornissen, uit wat de ziekte van Parkinson is. Dat sport en bewegen belangrijk zijn en over mijn initiatief om aandacht te vragen voor deze ziekte.

Bas Bloem over de ziekte van Parkinson, sport, bewegen en mijn initiatief in 2021.
Janneke Pfeifle en Geert van Nispen
Mams en ik – november 2021 © Koen Verheijden

inspiratie blogs