Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

GEERT on trails

op de trails ben ik in mijn element

life is better on the trails

Midden in de natuur op de trails ben ik in mijn element. Weg van de stad, de drukte, het dagelijks leven. Kortom van alles wat moet. Even helemaal niets. Lekker buitenspelen. En dat onder andere in uitgestrekte bossen, heidevelden, op smalle bospaden en bij vennen. Maar ook door graslanden, bij rivieren en beekjes, in polders, duinen, heuvellandschappen en in de bergen. Dit zijn plekken waar ik me thuis voel. Thuis in de natuur.

Italië Geert van Nispen

trailrunner

Hardlopen is mijn tweede natuur. Althans zo voelt het, na 15 jaar afwezigheid. Na 15 jaar niet sporten, heb ik het hardlopen in juli 2019 weer opgepakt. En wat een verademing was dat. Ik ging weer leven.

Dat klinkt wat zwaar, maar erop terugkijkend klopt dit wel. Door weer bezig te gaan met mijn fysiek, ben ik een beter mens geworden. Het hardlopen geeft me energie. Zorgt ervoor dat ik letterlijk en figuurlijk goed in mijn lijf zit waardoor ik in mijn leven focus heb, doelen kan stellen, beter kan relativeren en daadkrachtiger ben. Het is prachtig om te ervaren wat fysieke inspanning, in mijn geval hardlopen, met je als mens kan doen.

Omdat ik graag in de natuur ben, was de stap van hardlopen op de verharde weg naar de trails een logische. De trailrunner in mij was geboren. I’m hooked. Wat is trailrunning een gave sport. Of eigenlijk; a way of life. Ik vind er wat ik nodig heb en kan het doen in een omgeving waar ik graag ben. De natuur.

(speed)hiker

Naast het trailrunnen mag ik ook graag hiken door de natuur. Weer een totaal andere ervaring dan hardlopen. Je bent er nog dichter bij. De ervaring is nog intenser. Zeker als je op plekken of tijden komt als je helemaal alleen bent. En dan bedoel ik zonder de medemens.  

Vooral in de bergen voel ik me in mijn element. Daar waar de natuur bepaalt. Waar je je als mens klein voelt en je fysiek en mentaal wordt getest.

Naast eendaagse hikes mag ik er graag meerdere dagen op uit trekken. Backpack gevuld met onder andere een tent, slaapspullen, kookgerei, kleding en dat wat nog meer nodig is. En gaan. Tijdens zo’n trekking kom ik helemaal tot de basis. Leven vanuit een rugzak is lekker basic, in alle opzichten. Als je weinig hebt hoef je je ook om veel minder druk te maken. De enige twee vragen die je tijdens een trekking hebt zijn “wat ga ik vandaag eten” en “waar ga ik slapen”.

Hieronder staan de laatste drie artikelen welke ik op mijn blog geplaatst heb. In dit blog schrijf ik onder andere over mijn belevenissen, doelen, trailrunnen, kernwaarden, hardlopen, uitdagingen, ontmoetingen, natuur, passie, hiken, trekking, focus, ruimte, wilskracht, ontdekken, groei, dromen, alles wat mij bezighoudt en doen!

inspiratie blogs