Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

via alpina

Via Alpina, over de rode route

Via Alpina rode route Geert van Nispen

Speedhikend, zelfvoorzienend door de Alpen trekken op de rode Via Alpina trail gaat verder in 2025. De trail loopt van Triëst aan de Adriatische kust naar Monaco aan de Middellandse Zee en komt door alle acht Alpenlanden met als hoogste punt op deze route die van de Niederjoch, de hoge overgang in de Schnalskamm van de Ötztaler Alpen, op 3.019 meter.

De rode Via Alpina loopt langs de hoogste bergmassieven van de Alpen. De route gaat langs Triglav, Drei Zinnen, Zugspitze, Silvretta, Mont Blanc, de Ecrins en dwaalt tussen de vierduizenders in Wallis. Ik verwacht dan ook prachtige natuur, vele vergezichten, mooie beklimmingen, dalingen en om mezelf te verliezen tussen en op de bergmassieven.


gaat verder

6-2025afstand (km)

2.600hoogte (km)

138bergmassieven

24landen

8


“There is no wifi in the mountains, but I promise you I will find a better connection.”

Geert van Nispen
Via Alpina rode route - Geert van Nispen
Via Alpina rode route

De rode route loopt door Italië, Slovenië, Oostenrijk, Duitsland, Liechtenstein, Zwitserland, Frankrijk en Monaco. Bergmassieven op de route zijn de Julische Alpen, Karawanken, Karnische Alpen, Dolomieten, Zillertaler Alpen, Tuxer Alpen, Karwendel, Wetterstein, Lechtaler Alpen, Allgäu, Rätikon, Silvretta, Rhätische Alpen (Graubünden/Ortler), Lepontische Alpen (Lombardije/Tessin), Walliser Alpen, Berner Alpen, Chablais, Mont-Blanc, Grajische Alpen (Aostadal/Vanoise), Dauphiné, Cottische Alpen (Queyras/Monviso), Maritieme Alpen, Laag Piemonte en Ligurische Alpen. Er is genoeg om van te genieten en mezelf in te verliezen.

Hoogteprofiel Via Alpina rode route
Hoogteprofiel Via Alpina rode route

Vrijheid in de Alpen

Zwerven door de Alpen met alleen mijn rugzak, tent, kookgerei en kleding, waarbij de verwachting is dat ik in de maand mei zeker nog te maken zal krijgen met sneeuw en zware weersomstandigheden. Ik mag mijzelf fysiek weer uitdagen en ondertussen genieten van prachtige natuur, verschillende culturen, talen en bijzondere ontmoetingen die zeker weer gaan plaatsvinden. Maandenlang leven uit een rugzak en maximaal invulling geven aan mijn belangrijkste kernwaarde: vrijheid. Ik heb er zin in!

Via Alpina Colle Santa Lucia, Veneto, Italy

The Mountains are calling and I must go!

John Muir

Ter inspiratie in de Alpen

Als je onderstaande filmpje hebt gezien kun je niet meer niet gaan. Ik in ieder geval niet!

Filmpje over de Via Alpina – Brut betekend in het Frans droog, rauw en ongeraffineerd. Laat de Alpen maar komen!

Uiteraard ga ik over dit avontuur schrijven, deel ik foto’s en zal ik filmen. Ik beloof je mee te zullen nemen door het prachtige alpenlandschap, je te vertellen over mijn ontmoetingen en je mee te nemen in mijn ontberingen, vreugdemomenten, overpeinzingen en al het andere dat voorbij gaat komen.

Ga je mee op dit avontuur door de Alpen? Je kunt mij volgen via de socials en mijn blog waarop ik regelmatig updates zal geven van mijn avontuur op de Via Alpina.

Partners

Mijn avontuur in de Alpen wordt mede mogelijk gemaakt door partners. Partners uit de outdoor- en hardloopwereld die net als ik avontuur en avontuurlijk leven omarmen. Zij voorzien mij van een professionele uitrusting.

Daarnaast zijn er diverse media- en digitale partners waar mijn avontuur is te volgen en die mij voorzien van de juiste ondersteuning.

* bron foto’s: pexels.com

inspiratie blogs