Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Allgäu

De Via Alpina rode route; Allgäu

Allgäu Via Alpina

De Allgäu is een regio in Zuid-Duitsland, gelegen tussen de Beierse Alpen en het Bodenmeer. Het gebied is beroemd om zijn indrukwekkende landschap, waarin bergtoppen, valleien, bossen en meren elkaar afwisselen. Het is dan ook een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en wintersporters.

De Allgäu is een gebied met een rijke geschiedenis en cultuur. In de middeleeuwen was het een belangrijke handelsroute tussen Zuid-Duitsland en Italië, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van een aantal prachtige oude stadjes en historische gebouwen. Een van de meest opvallende gebouwen in de regio is het kasteel van Neuschwanstein, een van de meest populaire toeristische attracties in Duitsland.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Allgäu is de overvloed aan boerderijen, waar je kunt genieten van heerlijke lokale producten zoals kaas, boter en melk. Het is dan ook een populaire bestemming voor culinaire liefhebbers, die kunnen genieten van lokale specialiteiten zoals Kässpätzle (een soort pasta met kaas) en Allgäuer Bergkäse (een lokale bergkaas).

Naast de prachtige natuur en de rijke geschiedenis biedt de Allgäu tal van recreatiemogelijkheden. In de zomer kun je er wandelen, fietsen, mountainbiken, klimmen en watersporten beoefenen. In de winter is de regio een populaire bestemming voor wintersporters, met tal van skigebieden en langlaufloipes.

Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden in de Allgäu, variërend van gezellige pensions en vakantiehuizen tot luxe hotels en spa’s.

De Allgäu is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs