Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina Berner Alpen

De Via Alpina rode route; Berner Alpen

Eiger Via Alpina Berner Alpen

De Berner Alpen zijn een van de meest spectaculaire bergketens van Zwitserland en Europa. Gelegen in het zuiden van Zwitserland, strekken deze majestueuze bergen zich uit over meer dan 100 kilometer en bieden een adembenemend uitzicht op de omliggende valleien en dorpen.

De Berner Alpen hebben enkele van de hoogste bergtoppen van Europa, waaronder de Jungfrau, de Eiger en de Mönch. Deze bergen zijn niet alleen een favoriete bestemming voor bergbeklimmers en skiërs, maar trekken ook veel bezoekers vanwege hun schoonheid en grandeur. De regio heeft dan ook verschillende nationale parken en natuurgebieden, waaronder het beroemde Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn werelderfgoedgebied.

Naast wandelen en bergbeklimmen biedt dit gebied ook tal van andere activiteiten, waaronder skiën, snowboarden, langlaufen en schaatsen. In de winter zijn de bergen een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders van alle niveaus, met honderden kilometers aan pistes en off-piste mogelijkheden. Er zijn verschillende skigebieden in de regio, waaronder Adelboden-Lenk, Gstaad en de Jungfrau-regio.

Eiger Trail Berner Alpen

In de zomer zijn de Berner Alpen een paradijs voor wandelaars, met tal van wandelroutes die door de bergen slingeren en een spectaculair uitzicht bieden op de omliggende valleien en bergen. Een van de meest populaire wandelroutes is de Eiger Trail, die van Grindelwald naar Alpiglen loopt en langs enkele van de meest iconische bergen van de regio voert.

Naast de natuurlijke schoonheid heeft dit gebied ook een rijk cultureel erfgoed. De regio heeft tal van charmante dorpjes en steden, elk met hun eigen unieke cultuur en geschiedenis. Bezoekers kunnen historische kastelen en musea bezoeken, lokale ambachtelijke producten proeven en deelnemen aan traditionele festivals en evenementen.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Berner Alpen is de keuken. De regio staat bekend om zijn kaasfondue, rösti, chocolade en lokale bieren en wijnen.

De Berner Alpen is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blog: