Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Chablais

De Via Alpina rode route; Chablais

Chablais Via Alpina

De Chablais is een prachtig gebied in het oosten van Frankrijk, gelegen tussen het Meer van Genève en de Alpen. Dit gebied is vooral bekend om zijn natuurlijke schoonheid, met schilderachtige dorpen, glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en hoge bergtoppen.

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de Chablais is de ongerepte natuur. Het gebied is de thuisbasis van verschillende natuurgebieden en beschermde gebieden, waaronder de Haute Chaine du Jura en het Regionaal Natuurpark van de Pre-Alpen van de Leman. Hier vindt u talloze wandelroutes, fietspaden en skipistes, die u door prachtige landschappen voeren en u een onvergetelijke ervaring bieden.

Traditionele alpenstijl

Een ander hoogtepunt van de Chablais zijn de dorpen en steden die in het gebied te vinden zijn. Veel van deze dorpen zijn gebouwd in de traditionele alpenstijl en hebben hun charme en authenticiteit behouden. Het dorp Yvoire is bijvoorbeeld een populaire bestemming voor bezoekers vanwege zijn prachtige bloemenvelden en middeleeuwse kasteel, terwijl Thonon-les-Bains een populaire badplaats is met een charmante oude stad en een prachtige haven.

Als u op zoek bent naar wat avontuur, biedt de Chablais tal van activiteiten. Wandelen en fietsen zijn natuurlijk populaire opties, maar u kunt ook raften op de rivier de Dranse, paragliden vanaf de bergtoppen of canyoning beoefenen in de kristalheldere rivieren. In de wintermaanden is het gebied een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders, met skigebieden zoals Avoriaz en Morzine die perfect zijn voor zowel beginners als gevorderden.

Een andere reden om de Chablais te bezoeken is de gastronomie. Het gebied staat bekend om zijn heerlijke kazen, wijnen en lokale specialiteiten, zoals de tartiflette en de raclette.

De Chablais is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs