Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Cottische Alpen

De Via Alpina rode route; Cottische Alpen

Cottische Alpen Via Alpina

De Cottische Alpen zijn een bergketen die zich uitstrekt over de grens tussen Frankrijk en Italië. De regio wordt gekenmerkt door een prachtig berglandschap, ongerepte natuur en charmante dorpen. Het gebied is opgedeeld in twee delen: Queyras in Frankrijk en Monviso in Italië.

Queyras is een van de meest populaire bestemmingen in de Cottische Alpen en biedt talloze mogelijkheden voor wandelen, mountainbiken en skiën. Het gebied is beroemd om zijn oude dorpen, zoals Saint-Véran, dat op 2040 meter hoogte ligt en daarmee het hoogste bewoonde dorp van Europa is. Het historische centrum van Saint-Véran is goed bewaard gebleven en bestaat uit stenen huizen, smalle steegjes en gezellige pleinen. Andere populaire dorpen in de Queyras zijn Abriès, Molines en Arvieux.

Het Nationaal Park Queyras is een ander hoogtepunt van het gebied en biedt prachtige landschappen, kristalheldere meren en uitdagende wandelroutes. Het park is de thuisbasis van verschillende soorten wilde dieren, waaronder gemzen, steenbokken en marmotten.

Monviso, aan de Italiaanse kant van de Cottische Alpen, is een ander prachtig gebied om te bezoeken. Het is vernoemd naar de Monviso-berg, die op 3841 meter hoogte ligt en als een van de hoogste toppen van de regio wordt beschouwd. Het gebied biedt ook talloze mogelijkheden voor outdoor-activiteiten, zoals wandelen, klimmen en skiën.

Een van de meest bekende trekpleisters van Monviso is de Po-rivier, die in de buurt van de berg ontspringt. De rivier is een belangrijke levensader voor de regio en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

De Cottische Alpen is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs