Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Dauphiné

De Via Alpina rode route; Dauphiné

Dauphiné Via Alpina

De Dauphiné is een regio in het zuidoosten van Frankrijk, gelegen tussen de Rhône-vallei en de Franse Alpen. De regio is vernoemd naar de voormalige provincie Dauphiné en omvat de departementen Isère, Drôme en Hautes-Alpes. Het gebied staat bekend om zijn prachtige berglandschappen, charmante dorpjes en talloze outdoor-activiteiten.

Een van de hoogtepunten van de Dauphiné is het Nationaal Park van de Écrins, dat meer dan 91.000 hectare beslaat en een thuis biedt aan een breed scala aan flora en fauna, waaronder steenbokken, marmotten en gemzen. Het park biedt tal van wandelroutes, waaronder de beroemde GR54, die u door de bergen leidt en adembenemende uitzichten biedt op de omliggende valleien.

De Dauphiné is ook een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders, met tal van skigebieden, waaronder Alpe d’Huez, Les Deux Alpes en La Grave. Deze skigebieden bieden uitgestrekte pistes en sneeuwzekere omstandigheden, en zijn een paradijs voor skiërs van alle niveaus.

Naast het outdoor-avontuur biedt de Dauphiné ook tal van culturele attracties, waaronder middeleeuwse kastelen, kerken en musea. De stad Grenoble, gelegen aan de voet van de Franse Alpen, is bijvoorbeeld een levendige universiteitsstad met een rijke geschiedenis en tal van musea en historische gebouwen.

Een ander hoogtepunt van de regio is de Route Napoleon, een schilderachtige autoroute die u door de bergen leidt en u langs enkele van de mooiste plekken van de Dauphiné voert. De route is vernoemd naar keizer Napoleon Bonaparte, die de weg in 1815 gebruikte om vanuit Elba naar Parijs te reizen.

De Dauphiné is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs