Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Grajische Alpen

De Via Alpina rode route; Grajische Alpen

Grajische Alpen Via Alpina

De Grajische Alpen zijn een bergketen in de Westelijke Alpen en omvatten het Aostadal in Italië en het Vanoise-massief in Frankrijk. Het gebied is beroemd om zijn prachtige landschappen, ongerepte natuur en talloze outdoor-activiteiten.

Het Aostadal is een regio in het noordwesten van Italië, omringd door de hoogste bergen van de Alpen, waaronder de Mont Blanc, de Matterhorn en de Gran Paradiso. De regio is beroemd om zijn schilderachtige dorpjes, middeleeuwse kastelen en prachtige bergen en biedt tal van activiteiten, van skiën en snowboarden tot bergbeklimmen en wandelen.

Nationaal Park Gran Sasso Alta Via-trail

Een van de hoogtepunten van het Aostadal is het Nationaal Park Gran Paradiso, dat het gelijknamige massief beslaat en een thuis biedt aan een breed scala aan flora en fauna, waaronder gemzen, steenbokken en bergmarmotten. Het park biedt ook tal van wandelroutes, waaronder de populaire Alta Via-trail, die u door de bergen leidt en adembenemende uitzichten biedt op de omliggende valleien.

Het Vanoise-massief in Frankrijk biedt ook tal van outdoor-activiteiten en is een populaire bestemming voor wandelaars en skiërs. Het gebied heeft verschillende skigebieden, waaronder Val Thorens, dat bekend staat om zijn uitgestrekte pistes en sneeuwzekere omstandigheden. In de zomer biedt het massief tal van wandelpaden en bergbeklimmingsroutes, waaronder de beroemde Tour de Vanoise, een meerdaagse wandeltocht die u door de mooiste delen van het massief leidt.

Naast het outdoor-avontuur bieden het Aostadal en het Vanoise-massief ook tal van culturele attracties, waaronder middeleeuwse kastelen, kerken en musea. Het Forte di Bard in het Aostadal is bijvoorbeeld een indrukwekkend fort uit de 19e eeuw dat nu dienst doet als museum, terwijl het historische stadje Albertville in de buurt van het Vanoise-massief een schat aan architectuur en cultuur biedt.

De Grajische Alpen is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs