Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Karwendel

De Via Alpina rode route; Karwendel

Karwendel Oostenrijk Via Alpina

De Karwendel is een imposant bergmassief in de Noordelijke Kalkalpen in Oostenrijk. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, bergbeklimmers en mountainbikers vanwege de spectaculaire natuur en de vele sportieve mogelijkheden.

Het Karwendelgebergte strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 900 km² en is daarmee een van de grootste natuurparken van Europa. Het is ook een van de oudste beschermde gebieden van de Alpen, met een geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw.

Het gebergte biedt een indrukwekkend landschap van hoge bergtoppen, diepe valleien, gletsjers, alpenweiden en bossen. Het hoogste punt is de Birkkarspitze, met een hoogte van 2.749 meter. Andere bekende bergtoppen zijn de Bettelwurf, de Lafatscher Joch en de Hochalmspitze.

Zeldzame planten in De Karwendel

Het gebied staat bekend om zijn rijke flora en fauna. Er groeien zeldzame planten, zoals de Alpenroos en de gentiaan, en er leven dieren zoals de steenbok, de gems, de adelaar en de steenarend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gebied een populaire bestemming is voor natuurliefhebbers.

De Karwendel biedt tal van sportieve activiteiten. Wandelaars kunnen kiezen uit een groot aantal routes van verschillende moeilijkheidsgraden, van ontspannen wandelingen tot uitdagende bergtochten. Er zijn ook tal van mountainbike- en berg klimroutes. In de winter biedt het gebied volop mogelijkheden om te skiën, snowboarden en langlaufen.

Er zijn verschillende dorpen en stadjes in de buurt van de Karwendel waar je kunt verblijven. Een populaire bestemming is bijvoorbeeld het kuuroord Seefeld, dat bekend staat om zijn thermale baden en wellnessfaciliteiten. Het dorp Mittenwald, dat bekend staat om zijn beschilderde huizen, is ook een geliefde bestemming voor toeristen.

De Karwendel is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs