Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Laag Piemonte

De Via Alpina rode route; Laag Piemonte

Laag Piemonte Via Alpina

Laag Piemonte is een regio in het noordwesten van Italië, gelegen aan de voet van de Alpen. Het gebied strekt zich uit van de heuvels rond Asti en Alessandria tot aan de vlakte van de Po-rivier, en omvat steden als Turijn, Cuneo en Novara. De regio is rijk aan geschiedenis, cultuur, landschappen en culinaire hoogstandjes.

De regio is vooral bekend om zijn wijnen, zoals Barolo, Barbaresco, Barbera en Moscato. De wijngaarden in de heuvels van Langhe en Roero behoren tot het werelderfgoed van UNESCO. De regio is ook beroemd om zijn gastronomie, met gerechten als vitello tonnato, bagna cauda, agnolotti en truffels die de smaakpapillen prikkelen.

Naast wijn en eten heeft de regio veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Turijn is een van de belangrijkste steden van Italië en heeft een rijke geschiedenis en architectuur. Het Koninklijk Paleis van Turijn is een van de belangrijkste attracties, samen met het Egyptisch Museum, een van de grootste collecties Egyptische artefacten ter wereld.

Outdooractiviteiten Laag Piemonte

De regio biedt ook tal van outdooractiviteiten. De bergen van de Alpen bieden mogelijkheden om te wandelen, skiën en klimmen, terwijl de vlakte van de Po-rivier ideaal is om te fietsen of te kajakken. Het gebied heeft ook veel natuurparken en beschermde gebieden, zoals het Parco del Ticino en het Parco Naturale delle Alpi Marittime.

Naast het natuurlijke landschap is Laag Piemonte ook rijk aan historische bezienswaardigheden, zoals de Romaanse kerk van San Michele in Pavia en de middeleeuwse stad Saluzzo. Het gebied heeft ook tal van musea en galerieën, zoals het Museo Egizio in Turijn, dat een van de grootste collecties Egyptische kunst buiten Egypte herbergt.

In de regio zijn er ook verschillende evenementen die het hele jaar door plaatsvinden, zoals de Palio di Asti, een middeleeuws paardenrace-evenement, en de truffelbeurs van Alba, waar de witte truffel van Alba wordt gevierd.

De Laag Piemonte is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs