Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Lechtaler Alpen

De Via Alpina rode route; Lechtaler Alpen

Lechtaler Alpen Via Alpina

De Lechtaler Alpen, ook wel bekend als de Lechdalen, zijn een indrukwekkende bergketen in de Oostenrijkse Alpen. Het gebergte ligt tussen de regio’s Tirol en Vorarlberg en strekt zich uit over zo’n 70 kilometer lengte. De hoogste berg van de Lechtaler Alpen is de Parseierspitze, met een hoogte van 3.036 meter.

Dit gebied staat bekend om zijn ongerepte landschap. Het gebied is dan ook erg geliefd bij natuurliefhebbers en bergsporters. In de zomer biedt het gebergte tal van wandelmogelijkheden, variërend van ontspannen wandelingen door groene dalen tot uitdagende bergtochten naar de toppen van de bergen. Er zijn ook diverse berghutten waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en alpenweiden met prachtige uitzichten over de bergen.

Winter in De Lechtaler Alpen

In de winter verandert het landschap van dit deel van de Alpen in een waar wintersportparadijs. Het gebergte biedt uitstekende mogelijkheden om te skiën, snowboarden en langlaufen. Er zijn diverse skigebieden met goed onderhouden pistes en moderne liften. Daarnaast zijn er ook tal van mogelijkheden voor off-piste skiën en snowboarden voor de meer avontuurlijke wintersporters.

Naast de prachtige natuur biedt de Lechtaler Alpen ook een rijke culturele geschiedenis. Er zijn diverse historische dorpen en stadjes in de omgeving, zoals Warth en Elbigenalp, waar je kunt genieten van lokale tradities en gewoonten. Ook zijn er diverse musea en tentoonstellingen die de geschiedenis van het gebergte en de regio vertellen.

De Lechtaler Alpen is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs