Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Ligurische Alpen

De Via Alpina rode route; Ligurische Alpen

Ligurische Alpen Ligurië Via Alpina-min

De Ligurische Alpen zijn een prachtige bergketen gelegen in het noordwesten van Italië, grenzend aan de regio’s Ligurië en Piemonte. Het gebied is bekend om zijn ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, adembenemende uitzichten en historische paden.

Een van de bekendste trekpleisters van de Ligurische Alpen is de Cinque Terre, een reeks van vijf kleurrijke dorpjes die uitkijken over de Middellandse Zee. De dorpjes zijn via paden en wandelroutes met elkaar verbonden en bieden een prachtig uitzicht op de kustlijn. Wandelen door de Cinque Terre is een populaire activiteit voor bezoekers van de regio.

Naast de Cinque Terre biedt dit gebied ook een breed scala aan wandelroutes en paden, variërend van eenvoudige wandelingen tot uitdagende bergtochten. Het gebied is ook populair bij mountainbikers en biedt talloze routes voor fietsers van alle niveaus.

Maritieme geschiedenis van De Ligurische Alpen

De Ligurische Alpen zijn ook rijk aan cultuur en geschiedenis. De regio heeft een rijke maritieme geschiedenis en heeft door de eeuwen heen tal van invasies en veroveringen ondergaan. Bezoekers kunnen de middeleeuwse kastelen en forten bezoeken die nog steeds overal in de regio te vinden zijn.

Een andere beroemde attractie in deze regio is het prachtige kuuroord van Acqui Terme, bekend om zijn geneeskrachtige wateren en thermale baden. Het is een ideale bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar ontspanning en rust.

De regio is ook bekend om zijn gastronomie, met lokale specialiteiten zoals pesto, focaccia en trofie al pesto, een pastagerecht dat overal in de regio wordt geserveerd.

De Ligurische Alpen is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs