Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Rätikon

De Via Alpina rode route; Rätikon

Rätikon Via Alpina

De Rätikon is een bergketen in de Alpen die zich uitstrekt over Oostenrijk, Zwitserland en Liechtenstein. Het is een relatief klein gebergte, maar het is bekend om zijn indrukwekkende en ongerepte landschap, met tal van bergtoppen, gletsjers en bergmeren.

Het gebergte ligt tussen de Alpenhoofdkam in het noorden en de rivier de Rijn in het zuiden. De hoogste piek van de Rätikon is de Schesaplana, die 2.965 meter hoog is. Het gebied staat bekend om zijn unieke rotsformaties, die ideaal zijn voor bergbeklimmen en wandelen.

De Rätikon is ook een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders. Er zijn tal van skigebieden in de regio, waar je kunt genieten van uitdagende pistes en prachtige uitzichten op de omgeving. Ook zijn er tal van langlaufloipes en sneeuwschoenroutes beschikbaar.

Rijke geschiedenis en cultuur van De Rätikon

Naast de prachtige natuur biedt dit deel van de Alpen ook rijke geschiedenis en cultuur. In het gebied zijn tal van oude dorpen en stadjes te vinden, die getuigen van het rijke verleden van de regio. Ook zijn er tal van musea en andere culturele bezienswaardigheden te vinden.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Rätikon is de overvloed aan wilde dieren en planten. Het gebergte is de thuisbasis van tal van zeldzame soorten, waaronder de steenbok, de gems en de Alpenmarmot. Ook zijn er tal van zeldzame planten te vinden, waaronder de edelweiss.

De Rätikon is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs