Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Silvretta

De Via Alpina rode route; Silvretta

Silveretta Via Alpina

De Silvretta is een bergketen in de Oostenrijkse Alpen die zich uitstrekt over de deelstaten Vorarlberg, Tirol en Graubünden. Het gebied staat bekend om zijn indrukwekkende bergen, gletsjers en bergmeren, en is een populaire bestemming voor bergbeklimmers, wandelaars en skiërs.

De hoogste berg in dit gebied is de Piz Linard, die 3.411 meter hoog is. Andere opvallende bergen zijn de Piz Buin, de Dreiländerspitze en de Fluchthorn. Het gebied heeft ook een aantal indrukwekkende gletsjers, waaronder de Gepatschferner, de grootste gletsjer van de Oostelijke Alpen.

Naast de prachtige natuur biedt de Silvretta ook een rijke geschiedenis en cultuur. In het gebied zijn tal van oude dorpen en stadjes te vinden, die getuigen van het rijke verleden van de regio. Ook zijn er vele musea en andere culturele bezienswaardigheden te vinden.

Bergmeren De Silvretta

Een van de meest opvallende kenmerken van dit deel van de Alpen zijn de talloze bergmeren. De Silvretta-Stausee en de Vermunt-Stausee zijn twee van de grootste en meest indrukwekkende meren in het gebied. Het heldere water van de meren is ideaal om te vissen, zwemmen en te genieten van een boottocht.

De Silvretta staat ook bekend om zijn uitgebreide netwerk van wandel- en fietspaden. Er zijn tal van routes beschikbaar voor zowel beginners als gevorderden, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. De populaire “Silvretta High Alpine Road” biedt bezoekers een spectaculair uitzicht op de bergen en gletsjers vanuit de auto.

In de winter verandert de Silvretta in een populaire wintersportbestemming. Er zijn tal van skigebieden in het gebied, waaronder Ischgl, een van de grootste en meest populaire skigebieden van Oostenrijk. Ook zijn er vele langlaufloipes en sneeuwschoenroutes beschikbaar.

De Silvretta is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs