Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Tuxer Alpen

De Via Alpina rode route; Tuxer Alpen

Via Alpina rode route; Tuxer Alpen

De Tuxer Alpen zijn een indrukwekkend berggebied gelegen in het hart van de Oostenrijkse Alpen. Het gebied is rijk aan natuurlijke schoonheid en biedt een breed scala aan outdoor activiteiten en bezienswaardigheden. Vanwege de adembenemende uitzichten, de gevarieerde flora en fauna en de vele wandel- en fietspaden, is dit gebied een populaire bestemming voor zowel lokale bezoekers als internationale toeristen.

De Tuxer Alpen zijn gelegen in het westen van Oostenrijk, ten oosten van Innsbruck. Het gebied is rijk aan bergen en valleien en strekt zich uit over een oppervlakte van meer dan 900 vierkante kilometer. De hoogste piek van de Tuxer Alpen is de Olperer, die een hoogte heeft van 3.476 meter. Andere beroemde bergen in de regio zijn onder meer de Patscherkofel, de Serles en de Glungezer.

Een van de grootste attracties van de Tuxer Alpen zijn de vele wandelpaden die door het gebied lopen. Van gemakkelijke wandelingen tot meer uitdagende bergtochten, er is voor elk niveau wel een route te vinden. Een populaire wandelroute is bijvoorbeeld de Glungezer Panoramaweg, een 8 kilometer lange wandeling die je meeneemt door het prachtige landschap van de Tuxer Alpen. De route biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende bergen en valleien.

Fietsen in de Tuxer Alpen

Naast wandelen is fietsen ook een populaire activiteit in dit deel van de Alpen. Er zijn tal van fietspaden in het gebied, zowel voor mountainbikers als voor racefietsers. De Zirbenweg is een populaire fietsroute die je meeneemt door het prachtige Zirbenwald, een van de grootste aaneengesloten dennenbossen van Europa.

Voor degenen die op zoek zijn naar meer avontuurlijke activiteiten, biedt dit gebied ook tal van mogelijkheden voor bergbeklimmen en skiën. Het gebied is de thuisbasis van een aantal populaire skigebieden, zoals het skigebied Hochfügen en het skigebied van de Hintertuxer Gletscher. Hier kun je genieten van uitdagende pistes, prachtige uitzichten en een breed scala aan andere winterse activiteiten.

Dit deel van de Alpen heeft een rijke geschiedenis en cultuur. In het gebied zijn tal van pittoreske dorpjes en stadjes te vinden, waar je de lokale cultuur en tradities kunt ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het historische stadje Hall in Tirol, dat bekend staat om zijn middeleeuwse architectuur en rijke geschiedenis. Of maak kennis met de lokale bevolking en geniet van de authentieke Tiroolse keuken.

De Tuxer Alpen is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs