Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Walliser Alpen

De Via Alpina rode route; Walliser Alpen

Matterhorn Walliser Alpen Via Alpina

De Walliser Alpen, ook wel bekend als de Zwitserse Alpen of de Penninische Alpen, zijn een bergketen gelegen in het zuiden van Zwitserland. Met hun majestueuze toppen, uitgestrekte gletsjers en pittoreske dorpjes vormen ze een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld.

De Walliser Alpen strekken zich uit over meer dan 400 kilometer en omvatten enkele van de hoogste bergen van Europa, waaronder de beroemde Matterhorn. Andere prominente bergen zijn de Monte Rosa, de Dom, de Weisshorn en de Dent Blanche. De bergketen is verdeeld in verschillende subgroepen, waaronder de Berner Alpen, de Valais Alpen en de Urner Alpen.

Walliser Alpen Haute Route

Deze bergketen biedt een schat aan buitenactiviteiten, waaronder wandelen, bergbeklimmen, skiën, snowboarden en bergbeklimmen. In de zomer kunnen bezoekers genieten van tal van wandelroutes die door de bergen slingeren, met spectaculaire uitzichten op gletsjers, watervallen en bergweiden. Een van de meest populaire wandelroutes is de Haute Route, die van Chamonix in Frankrijk naar Zermatt in Zwitserland loopt en langs enkele van de meest adembenemende berglandschappen ter wereld voert.

In de winter bieden dit deel van de Alpen enkele van de beste skigebieden ter wereld, waaronder Verbier, Zermatt, Saas-Fee en Crans-Montana. Deze skigebieden hebben honderden kilometers aan pistes, evenals off-piste mogelijkheden voor ervaren skiërs en snowboarders. Het skiseizoen loopt doorgaans van december tot april, afhankelijk van de hoogte en de sneeuwval.

Naast de natuurlijke schoonheid bieden de Walliser Alpen ook een rijk cultureel erfgoed. De regio is doordrenkt van geschiedenis en traditie, met pittoreske dorpjes en steden die teruggaan tot de middeleeuwen. Veel van deze plaatsen hebben nog steeds hun oude charme behouden en bieden bezoekers een authentieke Zwitserse ervaring.

Een van de beste manieren om de cultuur van de Walliser Alpen te ervaren, is door de lokale keuken te proeven. De regio staat bekend om zijn kaasfondue, raclette en rösti, evenals zijn heerlijke chocolade en wijnen.

De Walliser Alpen is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs