Press Enter / Return to begin your search.

Geert van Nispen

'Gewoon doen!'

Via Alpina – Wetterstein

De Via Alpina rode route; Wetterstein

Wetterstein Via Alpina

De Wetterstein is een imposant bergmassief in de Noordelijke Kalkalpen en strekt zich uit over zowel Oostenrijk als Duitsland. Het gebergte staat bekend om zijn prachtige landschap en is een populaire bestemming voor zowel zomer- als winteractiviteiten.

Het hoogste punt van de Wetterstein is de Zugspitze, met een hoogte van 2.962 meter, en is tevens de hoogste berg van Duitsland. Het gebergte bevat daarnaast nog vele andere imposante bergen, waaronder de Alpspitze, de Dreitorspitze en de Waxenstein.

De Wetterstein heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het gebergte was een belangrijke handelsroute tussen Oostenrijk en Duitsland en er zijn nog steeds sporen van oude handelswegen te vinden. Daarnaast zijn er ook diverse historische kastelen en kerken te bewonderen, zoals het slot Neuschwanstein en de St. Anna kerk.

Het gebied biedt tal van sportieve activiteiten voor zowel zomer als winter. In de zomer kun je er uitstekend wandelen, mountainbiken en bergbeklimmen. Er zijn talloze routes en paden met prachtige uitzichten over de bergen en valleien. Ook zijn er diverse kabelbanen en stoeltjesliften die je naar hoger gelegen gebieden brengen.

In de winter verandert de Wetterstein in een waar winterparadijs. Het gebied biedt uitstekende mogelijkheden om te skiën, snowboarden en langlaufen. Er zijn diverse skigebieden met goed onderhouden pistes en moderne liften.

Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden in de buurt van de Wetterstein. Zo zijn er gezellige pensions, vakantiehuizen en hotels in de dorpen en stadjes in de omgeving, zoals Garmisch-Partenkirchen in Duitsland en Ehrwald in Oostenrijk.

De Wetterstein is een van de 24 bergmassieven welke je op de Via Alpina rode route tegen zal komen.

De 24 bergmassieven van de Alpen

* bron foto: pexels.com

inspiratie blogs